Domaća krema za peglanje bora

Nažalost, pojava bora je neminovna kod svake žene, a s njihovom pojavom počinjemo da se grčevito borimo, koristeći različite kreme, metode i kozmetičke tretmane.

Najskuplje kreme ne garantuju kompletno rješenje protiv neravnina na licu, pogotovu što koža vrlo brzo navikava na kupovne kreme i ne daje uvijek odgovarajuće rezultate.

Ako imate vremena i želju za spremanje domaće kreme protiv bora svojim rukama, onda možete iskoristiti ovaj odličan recept. Ova domaća krema je idealno sredstvo za njegu kože: hidrira, poboljšava ten, smanjuje vidljive bore i usporava proces starenja kože.

Njena prednost – prirodni sastojci i bezbjednost. Odgovara svim tipovima kože. Rezultati su vidljivi već za 7 dana.

Oni, koji se sa poštovanjem ophode prema svojoj koži, zavoljeće ovu kremu.

Potrebno je:

  • žumance
  • kašika meda
  • 2 kašike apotekarskog vazelina

Priprema:

Vazelin otopiti na vodenoj pari. Biće potrebno nekoliko minuta. Skinuti sa šporeta i dodati ostale sastojke: med, žumance i ulje. Sve sastojke temeljno promiješati. Miješajte par minuta, dok ne dobijete homogenu smjesu. Preručite u kutiju, može od stare kreme, biće dovoljna kutija od 50 ml. Laganim, masirajućim pokretima nanosi se na očišćenu kožu. Poslije 30 minuta ukloniti ostatke kreme vatom umočenom u mineralnu vodu ili vlažnom maramicom za lice.

Preuzeto sa avaz.ba

Podijeli na: