Connect with us

Njega masne kože tokom ljeta

Njega lica

Njega masne kože tokom ljeta

Njega masne kože tokom ljeta

Ljeto donosi novi izazov za masnu kožu. Visoke temperature, osim znoja, i pojačano lučenje prirodnih ulja su promjena koja godi normalnoj i suhoj koži, dok za masnu kožu nerijetko predstavlja problem. No, pravilna njega i svakodnevna briga o koži te nekoliko pažjivo odabranih proizvoda svima onima s masnim tipom kože priuštit će bezbrižno ljeto.

Tokom vrućina osobe s masnom kožom borit će se s pojačanim lučenjem prirodnih ulja zbog čega često posegnu za agresivnim proizvodima za čišćenje lice, ali i čenu prvu grešku jer izazivaju suprotan efekt. Cilj proizvoda za čišćenje lice je ukloniti sve nečistoće, ali ne i sva prirodna ulja koja koža luči, zato se kao najbolji izbor ističu nježni gelovi za čišćenje lica. Nakon njenog gela za čišćenje lica, savršeni nastavak svakodnevne njege nalazi se u toniku za lice i dnevnoj kremi. Kako bi hidratizirali kožu, važno je odabrati laganu gel kremu ili fluid s zaštitnim faktorom.

Pravila ljetnog make upa za masnu kožu su vrlo jednostavna – manje je uvijek više. Najbolji izbor za ljeto su prozračne tonirane kreme sa zaštitnim faktorom i lagani korektor. Uz njih sve što će vam trebati su vodootporna maskara i dodatak nježne boje na usnama.

Preuzeto sa azra.ba

Više iz kategorije: Njega lica

To Top