Njega masne kože tokom ljeta

Ljeto donosi novi izazov za masnu kožu. Visoke temperature, osim znoja, i pojačano lučenje prirodnih ulja su promjena koja godi normalnoj i suhoj koži, dok za masnu kožu nerijetko predstavlja problem. No, pravilna njega i svakodnevna briga o koži te nekoliko pažjivo odabranih proizvoda svima onima s masnim tipom kože priuštit će bezbrižno ljeto.

Tokom vrućina osobe s masnom kožom borit će se s pojačanim lučenjem prirodnih ulja zbog čega često posegnu za agresivnim proizvodima za čišćenje lice, ali i čenu prvu grešku jer izazivaju suprotan efekt. Cilj proizvoda za čišćenje lice je ukloniti sve nečistoće, ali ne i sva prirodna ulja koja koža luči, zato se kao najbolji izbor ističu nježni gelovi za čišćenje lica. Nakon njenog gela za čišćenje lica, savršeni nastavak svakodnevne njege nalazi se u toniku za lice i dnevnoj kremi. Kako bi hidratizirali kožu, važno je odabrati laganu gel kremu ili fluid s zaštitnim faktorom.

Pravila ljetnog make upa za masnu kožu su vrlo jednostavna – manje je uvijek više. Najbolji izbor za ljeto su prozračne tonirane kreme sa zaštitnim faktorom i lagani korektor. Uz njih sve što će vam trebati su vodootporna maskara i dodatak nježne boje na usnama.

Preuzeto sa azra.ba

Podijeli na: