Spas za suhu, osetljivu kožu – Ovsena maska

Osjetljiva i reaktivna koža lica je najzahtjevnija za njegu. Oni koji imaju ovaj tip znaju koliko je teško pronaći proizvod koji će joj odgovarati.

Ovsena piling-maska od je odlična alternativa kupovnim pilinzima.

Za njegu tena žene znaju da potroše pravo malo bogatstvo, ali ova maska je daleko jeftinija od bilo koje kreme, a ima mnogo benefita za kožu.

Za njenu pripremu će vam biti potrebno svega nekoliko minuta. Odličan je piling, ali je i veoma blag, pa neće narušiti prirodnu barijeru kože, zato možete da je koristite čak i svakog dana.

Njegova primjena je veoma prijatna, pa ćete osim njege dobiti i pravi mali spa momenat u svojoj kući.

Ovas je bogat vitaminima, a često se i sam nalazi u sastavu mnogih krema.

Upotreba ovasa u kozmetičke svrhe datira još iz 2000. godine p.n.e., kada su se kupke u ovasu u Egiptu koristile kao lijek protiv različitih kožnih oboljenja.

Bogat antioksidansima, vitaminima, mineralima i antiinflamatornim svojstvima, su mnogi kvaliteti koji ovsenu kašu čine sjajnom opcijom za kožu.

Za njihovo pozitivno svojstvo su zadužena dva glavna sastojka: avenantramidi i lipidi, koji mogu da pomognu u sprečavanju svraba i iritacije, dok hidriraju i jačaju barijeru kože, što je krucijalno za borbu protiv suvoće, ali i ozbiljnijih problema poput ekcema ili dermatitisa.

Priprema:

  • Sameljite obične ovsene pahuljice tako da dobijete konzistenciju poput brašna.
  • Dodajte malu kašiku meda i tople vode i pomešajte do ne dobijete pastu.
  • Nanesite ovakvu sjmesu na lice i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Nakon toga je umasirajte u kožu kružnim pokretim, kako biste otklonili sve izumrle ćelije sa lica i sprečili dalje perutanje.

Preuzeto sa kurir.rs

Podijeli na: