Savjeti koji će vam olakšati šminkanje tokom vrućih ljetnih dana

Postoje dvije skupine žena ljeti: one koje ne mogu ni smisliti šminku na svom licu i one koje ne mogu bez šminke, pa šta god bilo. Ako ste i vi u ovoj drugoj skupini, pročitajte sljedeće savjete koje će vam olakšati šminkanje. Jedini proizvod koji trebate nanositi u velikim količinama je krema za sunčanje, sve ostalo se nanosi u malim količinama.

Najvažniji je piling

Kako bi se riješili nepotrebnih slojeva na licu najbolje je da radite redovno piling. Osvježit će vam kožu ali i očistiti.

Manje šminke je više

Vrlo je važno da se šminkate što manje, kako bi lice moglo disati. Omiljeni puder zamijenite bb kremom, ili još bolje samo korektor na mjesta koja smatrate problematičnim.

Ako stavljate puder obavezan je i primer

U slučaju da ne želite odustati od pudera, imamo savjet za vas. Neka primer bude vaš ljetni najbolji prijatelj, on će pripremiti kožu za puder, ali će također i držati šminku na licu tokom cijelog dana.

Vodootporni proizvodi su ljetni must-have

Znate i sami zašto. Ako ne želite odustati od šminke tokom ljeta, osigurajte sebi par vodootpornih proizvoda.

Jedan make up proizvod-više funkcija

Sigurno znate na šta mislimo. Na primjer, olovke koje možete koristiti i za usne i oči, setovi za konturisanje koji se mogu koristiti i kao bronzer i highlighter.

Preuzeto sa tuzlanski.ba

Podijeli na: