Prirodnim preparatima smirite upalu zbog uraslih dlačica

Ljetne vrućine podrazumijevaju kratku odjeću, a samim time više pažnje uklanjanju dlačica. Koje god metode koristili za uklanjanje dlačica, velike su šanse da koja od njih urasti i uzrokovati upalu. Kako si u tim trenucima pomoći bez posjeta liječniku?
Iako urasla dlaka rijetko može uzrokovati ozbiljnije zdravstvene probleme, možete zbog nje dobiti upaljene crvene pritišće koji nisu ugodna pojava, osobito na moru.

Smirite crvenilo i iritacije ovim proizvodima:

VREĆICA CRNOG ČAJA
Kvalitetan crni čaj je dobar izvor tanina koji nudi olakšanje od upala i crvenila. Stavite vrećicu čaja u vrelu vodu, ostavite tako par minuta, izvadite vrećicu te ju prislonite na bolno mjesto nekoliko minuta.

MED
Ljepljiv i težak za ispiranje, med ipak ima antibakterijska svojstva i tako prevenira bolesti i umiruje otekline i upale. Stavite malo meda na bolno mjesto te isperite nakon 10 – 15 minuta par puta na dan.

JABUČNI OCAT
Možda se ne čini kao najbolja opcija, jabučni ocat može za vas učiniti čuda. On se bori protiv bakterija i gljivica smanjujući mogućnost upale ili posljedica upale. Na vaticu nakapajte malo octa te nakon 5 sekundi isperite toplom vodom.

ALOA VERA
Svježi gel aloe vere umiruje otoke, upale i svrab. Nanesite ga na upaljeno mjesto 2-4 puta dnevno.

ŠEĆER
Kombinirajte 3 žličice bijelog šećera, 2 žličice maslinova ulja i kap ulja lavande. Smjesu nanesite na mjesto gdje je urasla dlačica, isperite i stavite običnu kremu. Ponovite to za 7 dana i vaša urasla dlačica bi trebala izaći van.

KRASTAVCEM PROTIV OPEKLINA
Smanjite otekline i iritacije oko upaljenog mjesta svježe rashlađenim krastavcem . Krastavci imaju protuupalna i hidratantna svojstva te su prepuni vitamina i antioksidanata koji su dobri za vašu kožu. Krišku krastavca stavite na bolno mjesto i ostavite tako nekoliko minuta.

Preuzeto sa večernji.hr

Podijeli na: