Connect with us

8 drevnih tretmana za ljepotu koje žene koriste još i danas!

Njega tijela

8 drevnih tretmana za ljepotu koje žene koriste još i danas!

Radi se o tretmanima koje žene koriste stotinama godina, odlični za bolji izgled, a uz to su i potpuno prirodni. Neke sastojke za njih već sad imate u svojoj kuhinji.

Žene su žudile za ljepotom oduvijek pa ni ne čudi što su posezale za svime oko sebe samo da bi došle do cilja. Radi se o tretmanima koji su odlični za bolji izgled, a uz to su i potpuno prirodni. Neke sastojke za njih već sad imate u svojoj kuhinji.

Ovo je 8 drevnih tretmana za ljepotu:

Maslinovo ulje
Nekada su žene ovo ulje nazivale zlatnim, i to s dobrim razlogom. Odlično je za njegu kože i kose.

Kupke
Stare Rimljanke provodile su sate i sate u svojim kupkama. Uživale su u malim razgovorima dok su izmjenjivale hladnu i toplu vodu koja je odlična metoda zatezanja kože. Osim toga, potiče i cirkulaciju.

Aromaterapijska masaža
Bila je omiljena među mnogim damama nekad, a omiljena je i danas. Odlična je za ljepotu i opuštanje. Nakon masaže aromaterapeutskim pripravcima koža izgleda fantastično.

Tkanina umjesto pilinga
Žene nekada nisu imale piling kakakv poznajemo danas pa su mrtve stanice s kože skidale grubom tkaninom. Tako su i poticale cirkulaciju.

Depilacija šećernom pastom
Kažu da je to najbolja metoda uklanjanja dlačica s tijela, a žene je prakticiraju tisućama godina. Ne šteti koži kao moderni pripravci.

Maska za kosu od jaja
To je stara metoda održavanja kose lijepom, zdravom i sjajnom. Dovoljno je razmutiti jaja, staviti ih na kosu, držati neko vrijeme pa isprati toplom vodom.

Kiselo vrhnje
Moguće je da su žene sasvim slučajno otkrile kako su im ruke mekane nakon što su radile nešto s vrhnjem pa su ga počele koristiti kao kremu za kožu, ali i kao regenerator za kosu.

Sok od limuna
Stoljećima ga žene koriste za izbjeljivanje kose na suncu. Jednostavno se nanese na vlasi, i to je to. Rezultat su svjetliji pramenovi koji često bolje izgledaju nego oni napravljeni kod frizera.

Više iz kategorije: Njega tijela

To Top