Krompir dijeta – Izgubite 5 kilograma za tri dana

Da li ste čuli za krompir dijetu? Evo kako ona funkcioniše: Dosta puta smo u našim člancima istakli da trebate zdravo da se hranite i budete fizički aktivni. Ne možete da smršate ukoliko se ne potrudite. Niste ni dobili tu kilažu preko noći, zar nije tako? Jedite što više voća i povrća.

Pijte vodu i smanjite unos soli i masti jer njihov veliki unos dovodi do začepljenja krvnih sudova i do srčanog udara. Nemojte da konzumirate vještačka pića. Nemojte da preskačete doručak jer je to najbitniji obrok. Nećete smršati ukoliko preskačete doručak, samo ćete dobiti kontra efekat.

Krompir dijeta traje tri dana, ali to ne znači da poslije ta tri dana prestanete zdravo da se hranite. Ova dijete funkcioniše tako da doručkujete,a za ručak i večeru jedete kuhani krompir bez soli i popijete jogurt. Ukoliko ste dijabetičari, onda vam to ne odgovara jer dijabetičari ne trebaju jesti puno krompira jer povećava šećer.

Ostale dane se hranite zdravo, jedite voće i povrće. Praktikujte tri glavna obroka i dvije užine. Za večeru jedite nešto lagano. Nakon nekog vremena ćete primjetiti pozitivne rezultate.

Preuzeto sa dnevnenovine.info

Podijeli na: