Connect with us

Ljekoviti čaj od svile kukuruza

Zdravlje

Ljekoviti čaj od svile kukuruza

Ljekoviti čaj od svile kukuruza

Čaj od ove biljke jedan je od najjačih prirodnih diuretika.

Znate one dosadne niti koje vam zadaju probleme kad pokušavate da očistite klip kukuruza prije nego što ga skuhate, a koje obično završe u kanti za smeće?

Reč je o kukuruznoj svili, koja je izuzetno bogata biljnim vlaknima, proteinima, kalijumom i manganom.

Čaj od ove biljke jedan je od najjačih prirodnih diuretika. On podstiče izlučivanje mokraće i bakterija iz organizma, zbog čega je od velike pomoći kod upale bešike i urinarnih infekcija, kao i kamena u bubregu. Takođe, ubrzava cirkulaciju i smanjuje skupljanje vode u zglobovima, a pomaže i kod mršavljenja i predmenstrualnih tegoba. Dobar je i za detoksikaciju jer olakšava rad jetre, a smanjuje i bol u zglobovima koji je posljedica reumatskih bolesti.

Od kukuruzne svile najbolje je napraviti čaj.

Gdje je nabaviti

Tokom hladnijeg doba u godini, kada nema svježeg kukuruza na raspolaganju, u prodavnicama zdrave hrane moguće je kupiti gotov čaj od kukuruzne svile.

Kako napraviti

Jednu kašičicu dobro osušene kukuruzne svile treba preliti šoljom vruće vode, poklopiti i pustiti da odstoji nekoliko minuta, procjediti i popiti jednom dnevno, ili maksimalno dva do tri puta tokom dana. Čaj se ne preporučuje da pijete nekoliko sati prije spavanja. Čaj treba piti bez ikakvih zaslađivača.

Preuzetosa kurir.rs

Više iz kategorije: Zdravlje

To Top