Connect with us

Očistite vašu veš mašinu uz pomoć ova dva sastojka

Korisni savjeti

Očistite vašu veš mašinu uz pomoć ova dva sastojka

Ukoliko vam odjeća nakon pranja nije dovoljno čista i mirišljava, trebali biste očistiti mašinu za veš. Najbolje rezultate imat ćete ako mašinu očistite s dva sastojka koje sigurno imate u svojoj kuhinji.

Zbog visokih temperatura i vode veš mašina je savršeno mjesto za razmnožavanje bakterija, gljivica i plijesni, a u njoj se skupljaju i prašina, prljavština i skoreni komadi sredstava za pranje, zbog čega nam odjeća ostaje prljava i nakon pranja.

Prema riječima stručnjakinje za čišćenje, za uklanjanje prljavštine iz veš mašine može nam pomoći mješavina dva jeftina kuhinjska sastojka: 250 ml do 500 ml bijelog octa i jedna do tri kašike sode bikarbone

“Imajte na umu da je bitna i unutrašnjost kao i vanjski dio”, kaže ona i savjetuje da mašinu s ovom mješavinom počne prati izvana, od vrata.

Smjesu nanesite na vrata i prebrišite, a možete ju koristiti i u bubnju od nehrđajućeg čelika. Nakon toga savjetuje pranje brtve vrata koja je često najprljaviji dio, a za to možete koristite staru četkicu za zube.

“U slučaju da na mašini ima i plijesni, samo preko nje pospite sodu bikarbonu pa dobro istrljajte s octom”, objasnila je.

Ta će dva sastojka, kaže, izazvati reakciju i stvoriti pjenu koja će olakšati pranje.

“Nemojte zaboraviti i ladicu za deterdžent napunite ju octom koji će ukloniti kamenac i razbiti nagomilani skoreni deterdžent”, objasnila je.

Preuzetosa klix.ba

Više iz kategorije: Korisni savjeti

To Top