Connect with us

Ovu odjeću će te uništiti u rekordnom roku ako je perete sa omekšivačem

Korisni savjeti

Ovu odjeću će te uništiti u rekordnom roku ako je perete sa omekšivačem

Ovu odjeću će te uništiti u rekordnom roku ako je perete sa omekšivačem

Kada odjeći želimo da damo malo finog mirisa i puno mekoće, onda koristimo omekšivače. Oni će zaista i omekšati tkaninu, redukovati statički elektricitet i dodati miris našem vešu.

Međutim, neke tkanine ne bi smjele da se tretiraju ovom mirišljavom tečnošću!

Tkanine od mikrovlakana

Zahvaljujući čvrstim isprepletenim nitima, tkanine od mikrovlakana izrazito su izdržljive i imaju sjajna upijajuća svojstva. Ako ih tretirate omekšivačem polako ćete uništiti njihovu efektnost i skratiti rok trajanja vlaknima.

Sportska odeća

Većina sportske odeće tehnološki je prilagođena jakom znojenju, odnosno upija znoj s kože i hladi vas tokom fizičke aktivnosti. Omekšivač na njima ostavlja sloj koji ih sprečava da apsorbuju tjelesne tečnosti.

Odjeća od nezapaljivih tkanina

Mnoga radna odela s razlogom su napravljena od posebnih tkanina otpornih na požar – štite od vatre na mjestima gdje ste izloženi potencijalnom požaru. Ne tretirajte ih omekšivačem jer on negativno djeluje na njihovo svojstvo otpornosti na vatru i naposletku ih čini zapaljivim!

Peškiri

Svi volimo mekane i mirišljave peškire, ali omekšivač ih sprječava u njihovoj glavnoj funkciji – apsorpciji. Baš kao i kod sportske odeće, omekšivač na peškirima ostavlja tanak sloj “voska” zbog kojeg više ne upijaju vodu kako bi trebalo.

Preuzeto sa kurir.rs

Klikni da komentarišeš

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

To Top