Connect with us

Nekoliko trikova za održavanje bijelih patika

Korisni savjeti

Nekoliko trikova za održavanje bijelih patika

Nekoliko trikova za održavanje bijelih patika

Patike već dugo nisu samo sportska obuća, a mnogima su najdraži bijeli modeli. Međutim, ponekad nam se čini da održavanje bijelih patika bijelima spada u kategoriju “nemoguća misija”. Ipak, postoje načini kako sačuvati bjelinu ovog komada koji se idealno slaže s većinom komada iz naših ormara.

Bijelih patika mnoge se žene ne odriču ni ljeti, a u nastavku pročitajte trikove pomoću kojih će uvijek izgledati (skoro) kao nove.

-Ako na svojim bijelim patikama uočite ogrebotinu ili mrlju koja ne želi otići, prekrijte je bijelim lakom za nokte.

-Neke mrlje otići će i ako peškir umočite u ocat i njime lagano trljate mrlju.

-Ako imate mrlje na mjestima koja su teže dostupna, poslužite se starom četkicom za zube, toplom vodom i sapunom.

-Ako ste u vašim patikama završili na primjerice nekom festivalu i potrebno im je temeljito čišćenje, umjesto mašine za veš radije pirajte ručno pranje u toploj vodi i nježnom sapunu. Ostavite ih da se osuše na zraku.

-Ako u vašim novom bijelim patikama zakoračite u ulje dok prelazite cestu ili na njih padne masni pečeni krompirić jer – događa se – kad dođete kući uzmite šampon (pripazite da nije previše agresivan), toplu vodu i četkicu za zube ili krpu i riješite se mrlje.

-Bijele patike ne ostavljajte vani. Već su nošenjem dobile dovoljno UV zračenja pa svaki višak može dovesti do neželjenih promjena u boji. Umjesto toga, kada ih ne nosite neka vas čekaju na suhom, tamnom i hladnom mjestu.

-Neke patike možete prati u mašini za veš, međutim ona je previše gruba za bijele patike. Zato se držite ručnog pranja kako bi njihov izgled što duže bio barem približno sličan početnom.

Preuzeto sa tuzlanski.ba

Klikni da komentarišeš

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

To Top