Genijalni trik uklanja sve mrlje sa namještaja i odjeće

Da li imate problem sa mrljama na namještaju? Postoji vrlo jednostavno rješenje pomoću kojeg će namještaj izgledati kao nov.

Ovo prirodno rješenje će vam pomoći da otklonite mrlje sa namještaja. Uzmite oko 100 ml alkoholnog sirćeta i pomiješajte sa 100 ml vode. To prebacite u prskalicu, a zatim pošpricajte po željenim površinama. Potom pređite četkom.

Vidjet ćete kako će mrlje brzo nestati. Sirće vam inače pomaže da skidate razne mrlje za koje ste možda mislili i da se ne mogu otkloniti. Također ćete i odmoriti od štetnih hemikalija. Sirće možete da koristite i umjesto omekšivača za pranje veša.

Očistit će mrlje, učiniti vašu odjeću mekšom. Omekšivači lijepo mirišu, ali su puni štetnih sastojaka. Umjesto toga, bolje je iskoristiti sirće, a za miris možete ubaciti koju kap eteričnog ulja po želji. Drugo rješenje za čišćenje namještaja jeste da koristite rastvor sode bikarbone.

Uzmite sodu bikarbonu i rastopite u vodi. Pošpricajte po namještaju i pređite četkom. Vidjet ćete da će nestati mrlje za koje ste mislili da se ne mogu otkloniti. Rješenja su vrlo jednostavna, zar ne? Bićete vrlo zadovoljni odbijenim rezultatima, zato probajte.

Preuzeto sa dnevnenovine.info

Podijeli na: