Connect with us

Čarobna juha koja uništava suvišne kilograme

Zanimljivosti

Čarobna juha koja uništava suvišne kilograme

Čarobna juha koja uništava suvišne kilograme

Moderna istraživanja znanstvenika dokazala su dijetalno djelovanje takozvane čarobne juhe, odnosno juhe s komadima, no morate ju konzumirati u dužem vremenskom razdoblju.

Riječ je zapravo o modernoj verziji klasične pileće ili goveđe juhe,a za pripremu su vam potrebni sljedeći sastojci: četiri češnja češnjaka, šest glavica luka, jedna ili dvije konzerve pelata, velika glavica kupusa, šest mrkava, dvije zelene paprike, jedan celer, tri litre vode, tri kocke bezmasne goveđe juhe i tri kocke pileće bezmasne juhe.

Ogulite i potom nasjeckajte povrće na sitne ili srednje velike komadiće. Stavite ih u lonac i prekrijte vodom. Neka zavre deset minuta, a zatim smanjite vatru i nastavite kuhati dok povrće ne omekša.

Zašto je ova juha dobra? Zato što je veoma zasitna, a komadi povrća koji se ne miješanju objašnjavaju njezinu efikasnost pri mršavljenju. Uz to, istovremena konzumacija jedne namirnice čvrste i jedne tekuće konzistencije ubrzava prolaz hrane probavnim traktom. Pritom, čvrsti komadi koji se zadrže u želucu do krajnjeg rastapanja, uspijevaju ga raširiti i stvaraju mehanički osjećaj sitosti. Juha i tekućina prolaze puno brže probavnim traktom i dospijevaju u tanko crijevo gdje nutritivni elementi stimuliraju zidne receptore i stvaraju kemijski osjećaj sitosti. Mehanički osjećaj sitosti širenjem želuca i metabolička sitost tankog crijeva udružuju se da hitno i dugotrajno smanje osjećaj gladi.

Ova se juha osobito preporučuje onima koje se vrate s posla ogladnjeli nakon nedovoljnog ručka ili fast fooda i koji se ne uspijevaju suzdržati, a da ne grickaju loše namirnice, bogate štetnim sastojcima.

Preuzeto sa dnevno.hr

Više iz kategorije: Zanimljivosti

To Top