Izbijelite zube do savršenstva prirodnim pastama od jagoda i kurkume

Bijele zube žele apsolutno svi, baš kao i lijepu i njegovanu kožu i kosu. Profesionalno izbjeljivanje često može biti i štetno za vaše zube, ali trebate znati da zube možete izbijeliti sami uz pomoć prirodnih sastojaka poput jagode, kurkume i limunovog soka.

Stoga zavirite u svoju kuhinju i spremite jedne od ove četiri paste kojim ćete do savršenstva izbijeliti vaše zube.

Izbijelite zube jagodama
Pastu za izbjevljivanje zuba možete napraviti uz pomoć dva sastojka – jagode i sode bikarbone. Jagode su vrlo učinkovite u izbjeljivanju zuba jer sadrže voćnu kiselinu koja je prirodno sredstvo za izbjeljivanje zuba. Jagodu dobro operite, zgniječite je viljuškom, dodajte sodu bikarbonu i napravite pastu. Trljajte zube pet minuta, a potom smjesu držite još pet minuta na zubima. Operite zube. Ovaj postupak ponovite tri puta sedmično.

Pasta od kurkume
Za ovu pastu će vam također biti potrebna dva sastojka, kurkuma i kokosovo ulje. Kurkuma djeluje antiseptički i odlična je za oralno zdravlje. Kokosovo ulje čisti vaše zube, ubija bakterije, uklanja kamenac i eliminiše loš zadah. Pomiješate pola kašičice kurkume s kašičicom kokosovog ulja. Istrljajte zube ovom pastom, ostavite da odstoji pet minuta, a potom operite pastom za zube koju inače koristite.

Pasta od vazelina
Za ovu pastu trebat će vam jedna kišičica vazelina, jedna kašičica sode bikarbone i pola kašičice soli. Dobro izmiješajte smjesu. Pastu nanesite prstima. Njom perite zube dvije minute dva puta dnevno.

Limunov sok i soda
Iako vam se na prvi pogled ova smjesa može činiti agresivnom za zube, ona to uopće nije. Uz pomoć sode bikarbone zube ćete bez imalo muke očistiti i izbijeliti, a u kombinaciji s limunskom kiselinom rezultati će biti još bolji. Pomiješajte sastojke tako da dobijete gustu masu, stavite na četkicu za zube i opertite ih.

Preuzeto sa http://klix.ba

Podijeli na: